Wanneer is de beste tijd om goud te verkopen? 3 Tips!


Waarom uw goud verkopen?
Heeft u thuis een grote of kleine hoeveelheid goud liggen, zoals sieraden, juwelen van goud of misschien zelfs een goudbaar? Dan kan het lucratief zijn om uw edelemetaal te verkopen. Maar wanneer is de beste tijd om goud te verkopen?

Goud verkopen: is nu de beste tijd?
Goud is een prima investering, waardoor het doorverkopen van uw goud een mooi bedrag oplevert. Dat kan natuurlijk handig zijn om een dure investering, zoals een verbouwing van uw badkamer of de aankoop van een nieuwe auto, mee te financieren. Maar niet elk moment is geschikt om uw goud door te verkopen. Het is belangrijk dat u een goed moment voor verkoop kiest en met een betrouwbare goudhandelaar in zee gaat. Wat is eigenlijk de beste tijd om goud te verkopen? En hoe pakt u de verkoop van uw gouden sieraden slim aan?

TIP 1: Houd de goudkoers in de gaten
De beste tijd om goud te verkopen bepaalt u in de eerste plaats door de goudkoers goed in het vizier te houden. Er zijn tal van gespecialiseerde websites die de actuele koers weergeven. Het is dan ook aan te raden om de koers goed in de gaten te houden. Verkoop uw goud alleen door bij mooie koersstijgingen.

TIP 2: Kijk naar uw eigen situatie en behoeften
Naast de goudkoers zijn er natuurlijk nog meer aspecten die bepalen of de tijd om goud te verkopen voor u is aangebroken. Stel dat u goud heeft gekregen uit een erfenis, dan kunt u dat goud op gunstige momenten doorverkopen om dure aankopen mee te bekostigen. Mogelijk wilt u een nokverhoging op uw woning plaatsen of een elektrische auto aanschaffen. Goud verkopen is dan, als u natuurlijk voldoende goud heeft, een uitstekende manier om uw plannen mee te financieren. U beschikt bij verkoop direct over het geld en kunt het geld dan ook direct gebruiken voor uw plannen.

TIP 3: Kies voor een betrouwbare goudinkoper
Wilt u een voorraad goud verkopen, dan is het belangrijk om kritisch te kijken naar de juwelier of goudhandelaar om dit veilig en voor een mooie prijs te doen. Kies altijd voor een erkende goudhandelaar met veel ervaring in de branche. U weet dan zeker dat u een eerlijke vergoeding krijgt voor uw goudbaren, sieraden en/of juwelen.

Bezoek nu de goudspecialist!
Waar wacht u nog op? De beste tijd om goud te verkopen is wellicht nu. Of het nu een kleine voorraad sieraden betreft of een groot goudbaar inkoop, ga nu langs bij Zilver Goud Amsterdam en laat uw edelmetaal gratis taxeren voor de verkoop!

Scroll naar boven