Zilver kopen

In plaats van het bezitten van zilveren sieraden, kunt u ook dit edelmetaal op een andere manier bezitten. Zilver kopen kan namelijk in de vorm van zilverbaren en zilveren munten. In dit geval gaat het om beleggingszilver. U koopt dit vanwege de waarde van zilver als grondstof, bijvoorbeeld omdat u gelooft dat de waarde van het edelmetaal in de toekomst zal gaan stijgen. Lees hier meer over het kopen van zilver in Amsterdam.

Waarom is zilver kopen populair?

Het kopen van zilver als een belegging gebeurt al decennia. Vergeleken met goud is zilver voor veel meer mensen toegankelijk vanwege het grote verschil in marktwaarde. Het is dus makkelijker om in te stappen en de productkeuze is ruim. Wanneer u beleggingszilver koopt, betekent dit dat u zilver aanschaft in de puurste vorm, zonder toevoeging van andere metalen. Bij zilveren sieraden is dit namelijk niet het geval. Wilt u beginnen met zilver kopen? Kies altijd voor een betrouwbare verkoper.

Zilver kopen

Verschillende manieren van zilver kopen

Uw keuzes voor zilver kopen in Amsterdam zijn buitengewoon divers. Of u nu een zakelijke investeerder bent die op zoek is naar zilveren baren of een particulier die graag zilveren munten verzamelt, de zilvermarkt in deze stad biedt een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Voor wie een langetermijnvisie heeft op de waarde van zilver, is fysiek zilver kopen een verstandige stap. Bij goudhandelaren, zoals Goudpensioen, bent u verzekerd van hoogwaardige producten, zoals de befaamde Maple Leaf munten en zilverbaren van gerenommeerde fabrikanten. Deze producten worden verhandeld tegen de actuele zilverprijs en vertegenwoordigen vaak een intrinsieke waarde die ver boven die van papieren geld uitstijgt.

Is zilver kopenverstandig?

Het interessante is dat zilver niet alleen fungeert als een veilige haven in financieel turbulente tijden, maar ook een vitale rol speelt in de industriële sector, wat zorgt voor een stabiele vraag. Het kan dus verstandig zijn om zilver te kopen.

Zilver kopen Amsterdam

Waarom zilver kopen in Amsterdam?

Er zijn meerdere redenen waarom zilver kopen in Amsterdam slim kan zijn.

 1. Fysiek Zilver: Bij Goudpensioen kunt u fysiek zilver kopen in verschillende vormen, waaronder zilveren munten en zilveren baren. Dit biedt u de mogelijkheid om zilver te kopen zoals u dat wilt.
 2. Zilver kopen slim: Investeren in zilver kan een slimme zet zijn, vooral in tijden waarin de zilverprijs toeneemt. Zilver wordt vaak gezien als een waardevol beleggingsproduct en een bescherming tegen financiële crisis en inflatie.
 3. Opslag: Als u zilver koopt maar liever niet zelf opslaat, biedt Amsterdam ook opslagopties aan voor uw kostbare metalen.

Fysiek zilver kopen

De motivatie achter het aanschaffen van fysiek zilver in Amsterdam, zoals zilveren munten of zilveren baren, kan variëren van persoon tot persoon. Sommigen willen hun oude zilveren sieraden omzetten in zuiver 999,9 puur zilver, terwijl anderen op zoek zijn naar een manier om hun vermogen op een tastbare en stabiele manier te beschermen. Bovendien zijn er culturen die traditiegetrouw zilveren munten schenken bij belangrijke levensgebeurtenissen, zoals huwelijken en geboortes.

Umicore Zilver Kopen

Zilver kopen en BTW

Zilver wordt geclassificeerd als een grondstof en is daarom onderhevig aan een belastingtarief van 21% BTW. Toch bestaat er een manier om zilver aan te schaffen zonder deze BTW te betalen. Als u ervoor kiest om zilverbaren aan te kopen en ze in een douane-entrepot te bewaren, kunt u zilver BTW-vrij aanschaffen.


Zilveren beleggingsmunten

Als u overweegt zilveren munten of zilverstaven te kopen in Amsterdam, is het van cruciaal belang om dit te doen bij erkende producenten. Denk aan bekende zilveren munten zoals de American Silver Eagle, Canadian Silver Maple Leaf, en de Austrian Philharmonic. Deze munten genieten wereldwijd erkenning en behouden al eeuwenlang hun intrinsieke waarde.


Koop direct zilveren munten en baren in Amsterdam

Als u overweegt om fysiek zilver te kopen in Amsterdam of online, biedt Goudpensioen een breed scala aan zilverproducten aan om aan al uw beleggingsbehoeften te voldoen. Of u nu geïnteresseerd bent in zilveren munten of zilver baren, of zelfs kilo zilver, bij Goudpensioen vind u de juiste opties.


De service van Goudpensioen

Voor het eerst beleggingszilver kopen kan spannend zijn, maar het hoeft geen ingewikkelde zaak te worden. Een aankoop doen bij Goudpensioen is zeer makkelijk te realiseren in de webwinkel of wanneer u de winkel zelf bezoekt. Voorradige producten neemt u mee of worden verzekerd verstuurd in discrete verpakking naar uw adres. Zo koopt u zilver op een manier die u het beste uitkomt! Fysiek zilver kopen gaat snel, discreet en veilig. Zonder lange levertijden waar u op moet wachten.


Zilveren munten kopen

Voor zilveren munten kunt u voor de volgende munten gaan:

 • American Eagle
 • Maple Leaf
 • Wiener Philharmonic
 • Krugerrand
 • Britannia


Zilverbaren kopen

Voor zilverbaren zijn de volgende merken mogelijk:

 • Umicore (zie afbeelding hiernaast)
 • Heraeus
 • Heimerle & Meule
 • Pamp Suisse
 • Metalor


Goud en zilver kopen?

Het kopen van zilver is anders dan het kopen van goud. Een interessant verschil tussen de twee is dat zilver, anders dan goud, vaak gebruikt wordt in de industrie vanwege zijn industriële vraag, terwijl goud voornamelijk wordt gezien als een edelmetaal voor beleggen. De zilveren markt wordt ook beïnvloed door de intrinsieke waarde van zilver, in tegenstelling tot goud, dat vaak wordt beschouwd als een wettig betaalmiddel. Beleggers kopen zilver vanwege zijn potentieel om in waarde te stijgen, vooral als de actuele prijzen stijgen en er sprake is van een groeiende industriële vraag.


Terugkoop van zilver

Wilt u na een tijdje uw zilver weer inwisselen voor geld? Ook dat kan direct worden geregeld. Zilver wordt verhandeld op basis van actuele zilverkoersen. Om deze reden wordt bij een terugkoop altijd eerst de zilverkoersen geraadpleegd en wordt het gewicht van uw zilverproducten zorgvuldig gecontroleerd. Meer informatie over zilver kopen treft u op de website van Goudpensioen. Heeft u zilveren sieraden of gebruiksvoorwerpen? Deze kunt u wel bij ons aanbieden. Voor inkoop zilver bent u bij ons op het juiste adres.

Wilt u goud kopen? Kijk dan op onze goud kopen pagina.

NB: Dit artikel is ter informatie. Aan de inhoud van deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Deze informatie kan verouderd en hierdoor onjuist zijn. Raadpleeg altijd de juiste instanties voor de actuele wet- en regelgeving.

goud kopen Amsterdam

Scroll naar boven