Goud kopen

Overweegt u goud te kopen? Dan denkt u waarschijnlijk aan beleggingsgoud. Dit is goud in de vorm van goudbaren of gouden munten. Mensen kopen dit om de waarde van hun vermogen veilig te stellen of te laten groeien. Maar hoe doet u dat, en waar kunt u terecht? In dit artikel vertellen wij u er graag meer over.

Waarom goud kopen?

Goud kopen is al eeuwenlang een begeerde bezigheid. Van de dagen van de oude beschavingen tot het moderne tijdperk, heeft goud altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht gehad. Of u nu een gouden munt of een troy ounce goud wilt kopen, de mogelijkheden zijn tegenwoordig overvloedig.

Fysiek goud kopen

Online goud kopen is nu eenvoudiger dan ooit tevoren. Met slechts een paar klikken kunt u goud aankopen bij officiële munthuizen en gerenommeerde producenten. Deze online goudverkooppunten bieden een breed scala aan producten, van gouden munten tot goudbaren in verschillende formaten.

De redenen om goud te kopen verschillen per persoon. Misschien wilt u de goudwaarde van uw oude sieraden omzetten in puur 24-karaat goud, zodat u het in de toekomst gemakkelijker kunt inwisselen voor geld. Of u wilt op een tastbare manier uw spaargeld beschermen. Bovendien speelt goud een belangrijke rol in verschillende culturen, waar het edelmetaal wordt geschonken bij huwelijken of geboorten. Wat uw reden ook is om puur goud te kopen, ga altijd in zee met een betrouwbare verkoper en kies voor wereldwijd erkende producten.

Gouden munten kopen

Waarom fysiek goud kopen?

De aantrekkingskracht van fysiek goud kopen in Amsterdam, zoals gouden munten of goudbaren, kan variëren van persoon tot persoon. Sommigen willen hun oude sieraden omzetten in puur 24-karaat goud, terwijl anderen op zoek zijn naar een manier om hun spaargeld op een tastbare manier te beschermen. Er zijn zelfs culturen die gouden munten schenken bij belangrijke levensgebeurtenissen zoals huwelijken en geboortes.

Gouden munten en goudbaren kopen

Als u overweegt gouden munten of goudbaren te kopen in Amsterdam, is het van vitaal belang dat u dit doet bij erkende producenten. Denk aan beroemde gouden munten zoals de Maple Leaf, Krugerrand, en de American Eagle. Deze munten zijn wereldwijd verhandelbaar en hebben een intrinsieke waarde die duizenden jaren heeft standgehouden.

Online goud kopen met vertrouwen

Het kopen van goud kan eenvoudig en veilig zijn, zelfs als je niet persoonlijk naar een fysieke winkel wilt gaan. Veel vermogende spaarders geven er de voorkeur aan online goud te kopen. Dit kan via gerenommeerde online retailers zoals degenen met een ‘Good Delivery’ status van de London Bullion Market Association (LBMA). Dit zorgt ervoor dat je goud van hoge kwaliteit ontvangt zonder verborgen kosten.

Perth Mint Goud

De rol van goud in beleggen

Voor beleggers biedt goud een interessante diversificatieoptie. Het is niet alleen een veilige haven in tijden van financiële crisis, maar het kan ook fungeren als een hedge tegen inflatie. Exchange Traded Funds (ETF’s) die fysiek goud als onderliggende waarde hebben, zijn ook beschikbaar voor beleggers die willen investeren zonder de fysieke vorm van goud te bezitten.


Goud en zilver

Het kopen van zowel goud als zilver kan de verhouding tussen de twee edelmetalen in de portefeuille van een belegger optimaliseren. Zilver, vaak de ‘kleine broer’ van goud genoemd, heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan ook dienen als een waardevolle investering.


Goud kopen kan veilig

Of u nu fysiek goud koopt in de vorm van goudbaren of gouden munten, of kiest voor een online optie, goud kan een goede investering zijn. Het is een veilige haven die al duizenden jaren zijn waarde heeft behouden. Dus, of je nu een ervaren belegger bent of voor het eerst overweegt goud te kopen, doe het met een gerust hart, wetende dat je investeert in iets dat de tand des tijds heeft doorstaan. Goud kopen is investeren in de toekomst.


Goudbaren en gouden munten kopen in Amsterdam

Nu u hebt besloten goud te kopen, is het belangrijk dat u weet waar u dit veilig en vertrouwd kunt doen. U zoekt een ervaren goudverkoper met een ruim assortiment en concurrerende prijzen. Bovendien geven veel nieuwe goudkopers er de voorkeur aan hun eerste aankoop persoonlijk in een fysieke winkel te doen. Om al deze redenen raden wij Goudpensioen aan, een partner van Zilver Goud Amsterdam.


Goudpensioen: specialist in goud verkoop

In de winkel van Goudpensioen vindt u edelmetalen van beleggingskwaliteit, waaronder goud- en zilverbaren, (verzamel)munten, evenals platina- en palladiumproducten. Het kopen van edelmetaal bij Goudpensioen biedt u tal van voordelen, zoals een uitgebreide voorraad, snelle levering en een winkel in Amsterdam waar u zonder afspraak goud kunt kopen. Zonder lange levertijden kunt u direct fysiek goud in handen krijgen. Dat geeft u een geruststellend gevoel.


Verschillende manieren van goud kopen

Er zijn verschillende manieren waarop u goud kunt kopen, in verschillende vormen en formaten. Een van de meest traditionele manieren is het kopen van fysiek goud, zoals gouden munten of goudbaren. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten, variërend van gram goud tot een troy ounce. U kunt ook goud kopen bij officiële handelaren, waar gouden beleggingsmunten zoals de Maple Leaf en de Zuid-Afrikaanse Krugerrand beschikbaar zijn. Een andere optie is om goud te kopen via online goudhandel, waarbij u veilig goud kunt aankopen tegen de actuele goudprijs. Sommigen geven de voorkeur aan beleggen in goud via exchange-traded funds (ETF’s), die de verhandeling van goud op de beurs vergemakkelijken. Ook centrale banken houden vaak een voorraad goud aan als een vorm van financiële reserve. Het is verstandig om aandacht te besteden aan de scherpe prijs en de goede leveringsstatus (Good Delivery Status) bij het kopen van goud, en om de kleine lettertjes te lezen om ervoor te zorgen dat u echt goud van goede kwaliteit koopt. Er zijn tal van opties om in goud te beleggen, variërend van fysiek edelmetaal tot online goudhandel, afhankelijk van uw voorkeuren en financiële doelen.

 

Gouden munten kopen

Enkele veel gekochte munten zijn:

  • Maple Leaf
  • Wiener Philharmoniker (zie afbeelding hierboven)
  • Krugerrand
  • American Eagle
  • American Buffalo

 

Goudbaren kopen

Enkele veel verkochte goudbaren zijn:

  • Umicore
  • Heraeus
  • Perth Mint (zie afbeelding hiernaast)
  • Pamp Suisse
  • Valcambi Suisse


Is goud kopen verstandig?

Het kopen van goud kan een verstandige financiële zet zijn, maar het is belangrijk om deze beslissing met nuance te benaderen.

Aan de ene kant wordt goud vaak beschouwd als een veilige haven en een hedge tegen inflatie. In tijden van economische onzekerheid of wanneer valuta’s in waarde dalen, kan goud zijn waarde behouden of zelfs stijgen. Het kan dienen als een vorm van diversificatie in een beleggingsportefeuille en kan bescherming bieden tegen devaluatie van papieren geld.

Aan de andere kant is beleggen in goud niet zonder risico’s. De goudprijs kan volatiel zijn en fluctueren als gevolg van verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, geopolitieke gebeurtenissen en rentetarieven. Bovendien brengt het kopen en opslaan van fysiek goud kosten met zich mee, zoals bewaar- en verzekeringskosten. Natuurlijk hoeft u uw goud niet te verzekeren, maar het goud is dan niet veilig voor diefstal. Het kan ook minder liquide zijn dan andere beleggingen, wat betekent dat het moeilijker kan zijn om snel geld uit uw investering te halen als dat nodig is.


Koop uw goud online

Wilt u veilig, discreet en zonder lange levertijden goud kopen? Dan moet u bij onze partner Goudpensioen zijn. Voor degenen die de voorkeur geven aan gemakkelijk online winkelen, maakt Goudpensioen goud- en zilveraankopen heel eenvoudig. In de uitgebreide webshop kiest u direct de producten die bij uw wensen en budget passen en rekent u veilig af via online bankieren. De levering van uw goud gebeurt discreet via verzekerde post, of u kunt uw bestelling zelf ophalen in de winkel.


Inkoop goud

Heeft u oud goud, zoals sieraden? Dan kunt u deze bij ons aanbieden. Voor de inkoop van goud bent u bij ons aan het juiste adres. Kom tijdens onze openingstijden langs voor uw (oud) goud. Inkoop van goud in Amsterdam doet u bij Zilver Goud Amsterdam.

Wilt u zilver kopen? Kijk dan op onze pagina voor zilver kopen.

NB: Dit artikel is ter informatie. Aan de inhoud van deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Deze informatie kan verouderd en hierdoor onjuist zijn. Raadpleeg altijd de juiste instanties voor de actuele wet- en regelgeving.

goud kopen Amsterdam

Scroll naar boven