Sterling zilver

Sterling zilver inkoop van sieraden en andere gebruiksvoorwerpen kan direct in onze winkel in Amsterdam. Ontvang snel cash voor items die u niet meer draagt en voorwerpen, zoals bestek, die al jarenlang ongebruikt in de kast of lade liggen. Weten wat dit u kan opleveren? Bezoek ons vandaag voor een vrijblijvende taxatie. Het woord “Sterling” komt uit Engeland. Zilveren voorwerpen uit Engeland zijn dan ook vaak voorzien met de woorden “Sterling Silver”. Het verkopen van sterling silver is mogelijk bij Zilver Goud Amsterdam.

 

Inkoop sterling zilverWat is sterling zilver?

Inkoop van sterling zilver is eigenlijk hetzelfde als 925 zilver inkoop. Het gaat in beide gevallen namelijk om eerste gehalte zilver. Dit betekent dat het zilver een hoge zuiverheid kent dat overeenkomt met 92,5% zilver en 7,5% een ander metaal, bijvoorbeeld koper of messing. Zo’n mengsel van edelmetaal en ander metaal wordt een legering genoemd en is nodig om het zilver bewerkbaar te maken. De term sterling is afkomstig van een oud-Engels woord en wordt vertaald als “met een kleine ster” dit zou kunnen verwijzen naar oude munten uit Normandië die met een tekentje van een ster werden geslagen. Tegenwoordig zien we “sterling” of “sterling silver” zilveren sieraden en voorwerpen gestempeld.

 

De waarde van sterling zilver

Uiteraard wilt u weten wat sterling zilver inkoop vandaag de dag oplevert. Dit wordt in uw bijzijn uitgerekend door onze inkoopspecialisten aan de hand van het gewicht van uw sterling zilver en de actuele inkoopprijs. Mocht u niet gelijk willen verkopen, houd dan wel rekening mee dat schommelingen in de zilverkoers van invloed zullen zijn op de waarde van uw zilver – zo kan de inkoopprijs omhoog maar ook weer omlaag gaan. Veel zilveren herdenkingsmunten worden in sterling silver geslagen. Dit kunt u terugvinden op de munt zelf met een afdruk van “sterling” of “925”. Ook voor zilveren munten verkopen kunt u bij ons terecht.

 

Sterling zilver inkoopGratis taxatie van uw sterling zilver

Benieuwd naar de inkoopwaard van uw sterling zilver? Bij ons is een mondelinge taxatie is altijd gratis en alle transacties vinden plaats in een beveiligde omgeving. Bovendien is ons bod vrijblijvend en bent u tot niets verplicht. Wilt u direct sterling silver verkopen, dan handelen we transactie meteen voor u af en loopt u snel weer naar buiten met een mooi bedrag op zak. Kom langs en ervaar het zelf.

Scroll naar boven