Barnsteen

Barnsteen, ook wel amber genoemd in het Engels, is eigenlijk geen steen maar fossiele boomhars. Het is vooral te herkennen aan een prachtige wit tot oranje en ook zwart van kleur. Barnsteen is veel lichter in gewicht dan het in eerste instantie lijkt. Daarom wordt barnsteen al eeuwen door de mens verzameld en verwerkt in sieraden. Heeft u barnsteen sieraden die u te koop wilt aanbieden? Kom dan langs op het adres voor barnsteen inkoop Amsterdam. Meestal zit er om het sieraad zilver of goud. Voor zilver inkoop en goud inkoop Ceintuurbaan Amsterdam kunt u uiteraard ook bij ons terecht.

 

Barnsteen inkoopWat kopen wij in?

Wilt u uw barnsteen verkopen? U kunt bij ons terecht met natuurlijke barnsteen die grote insecten, van 2 cm en groter, of amfibieën bevatten. Ook kunt u met barnsteen in de vorm van edelmetaal sieraden bij ons terecht. Heeft u dus ergens barnsteen liggen, kom langs en voor een gratis en vrijblijvende taxatie in onze inkoopwinkel.

Let op! wanneer uw barnsteen geen insecten van 2 cm of groter gevat, dan zijn deze voor ons niet interessant om in te kopen.

 

Hoeveel is barnsteen waard?

Natuurlijk bent u benieuwd wat zo’n barnsteen sieraad u oplevert wanneer u deze komt verkopen. Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven vanwege de vele factoren die invloed kunnen hebben op de inkoopprijs. Zo kunt u denken aan de grootte van de steen, conditie en overige kenmerken van het sieraad. Onze inkoopexperts staan in ieder geval voor u klaar om uw object of objecten te voorzien van een eerlijke en actuele taxatie. Mocht uw barnsteen sieraad of object interessant zijn om van u in te kopen, zullen wij u ter plekke een bod doen en kunnen wij de transactie gelijk in orde maken zodat u het inkoopbedrag direct krijgt uitbetaald.

 

Amber inkoopHerkomst van barnsteen

Barnsteen komt op meerdere plekken voor in de wereld. Veel amber is uit Rusland en de Baltische staten afkomstig. Buiten Europa wordt barnsteen gevonden in China, Myanmar, Canada, Verenigde Staten, Mexico en Dominicaanse Republiek. Ook de kleur van barnsteen is uiteenlopend. Van licht geel tot bijna zwart en zelfs hele zeldzame rode, groene en blauwe varianten.

 

Barnsteen inkoop in Amsterdam

Klaar voor een bezoek aan onze winkel? U bent van harte welkom. Neem uw barnsteen mee en wij gaan voor u aan de slag. Wilt u kettingen verkopen van goud of zilver? Deze kunt u gelijktijdig meenemen bij uw bezoek. Hierin zijn wij namelijk ook gespecialiseerd. Kijk voor ons adres en openingstijden op de contactpagina. Vergeet niet, voordat u uit huis vertrekt, om uw geldig paspoort of Nederlandse legitimatiebewijs mee te nemen. Deze hebben wij altijd nodig om de inkoop te registreren en om u uit te betalen.

 

Barnsteen inkoop

 

 

Scroll naar boven