Barnsteen

Barnsteen, ook wel amber genoemd in het Engels, is eigenlijk geen steen maar fossiele boomhars. Het is vooral te herkennen aan een prachtige kleur en is veel lichter in gewicht dan het in eerste instantie lijkt. Daarom wordt barnsteen al eeuwen door de mens verzameld. Heeft u barnsteen sieraden die u te koop wilt aanbieden? Kom dan langs op het adres voor barnsteen inkoop Amsterdam.

Barnsteen inkoop

Wat kopen wij in?
U kunt bij ons terecht met barnsteen vanaf 50 gram of met barnsteen items die insecten bevatten. Ook kunt u met barnsteen in de vorm van edelmetaal sieraden bij ons terecht. Heeft u dus ergens barnsteen liggen, kom langs en voor een gratis en vrijblijvende taxatie in onze inkoopwinkel.

Hoeveel is barnsteen waard?
Natuurlijk bent u benieuwd wat zo’n barnsteen sieraad u oplevert wanneer u deze komt verkopen. Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven vanwege de vele factoren die invloed kunnen hebben op de inkoopprijs. Zo kunt u denken aan de grootte van de steen, conditie en overige kenmerken van het sieraad. Onze inkoopexperts staan in ieder geval voor u klaar om uw object of objecten te voorzien van een eerlijke en actuele taxatie. Mocht uw barnsteen sieraad of object interessant zijn om van u in te kopen, zullen wij u ter plekke een bod doen en kunnen wij de transactie gelijk in orde maken zodat u het inkoopbedrag direct krijgt uitbetaald.

Amber inkoop

Herkomst van barnsteen
Barnsteen komt op meerdere plekken voor in de wereld. Veel amber is uit Rusland en de Baltische staten afkomstig. Buiten Europa wordt barnsteen gevonden in China, Myanmar, Canada, Verenigde Staten, Mexico en Dominicaanse Republiek. Ook de kleur van barnsteen is uiteenlopend. Van licht geel tot bijna zwart en zelfs hele zeldzame rode, groene en blauwe varianten.

Barnsteen inkoop in Amsterdam
Klaar voor een bezoek aan onze winkel? U bent van harte welkom. Neem uw barnsteen mee en wij gaan voor u aan de slag. Kijk voor ons adres en openingstijden op de contactpagina. Vergeet niet, voordat u uit huis vertrekt, om uw geldig paspoort of Nederlandse legitimatiebewijs mee te nemen. Deze hebben wij altijd nodig om de inkoop te registreren en om u uit te betalen.

Barnsteen inkoop