Goud verkopen of niet?

Bent u iemand die gouden sieraden of andere gouden voorwerpen bezit en twijfelt u wat u er mee zal doen? Lees dan verder en vind uw antwoord op de vraag goud verkopen of niet?

Huidige waarde van goud
De waarde van een product is afhankelijk van de vraag en aanbod die heerst op de markt. De vraag naar goud is op dit moment groot, maar het aanbod blijft achter op de vraag. Er wordt immers minder goud gewonnen in mijnen dan voorheen. Dit betekent dat de waarde van goud gestegen is. Kijkt u enkel naar het financiële plaatje, dan luidt het advies voor mensen als u als volgt: verkoop uw goud! Momenteel is goud veel waard en kunt u een hoog bedrag voor uw goud ontvangen.

Krap bij kas of behoefte aan iets nieuws?
Zit u momenteel krap bij kas of staat u te popelen een nieuw, prijzig item aan te schaffen? Dit maakt de keuze tussen goud verkopen of niet een stukje gemakkelijker. Het verkopen van uw gouden spullen zal een aardig zakcentje opleveren. Met name als het om meerdere voorwerpen gaat. Wellicht kunt u van dit bedrag iets nieuws aanschaffen waarvan u a lang droomde of een mooie reis maken.

Gebruikt u het niet, verkoop het dan
Bent u net als vele anderen iemand met goud in huis dat ligt te verstoffen in een laatje? Kijkt u niet eens naar de sieraden om? Als u op deze vragen ‘ja’ kunt antwoorden, is het zonde dat u het goud nog in huis heeft. De goudkoersen zijn momenteel hoog en het is onbekend hoe lang dit blijft. Nu uw goud ruilen voor geld is dus zo’n gek idee nog niet!

Risico van het bewaren van goud
Bovendien zijn er risico’s verbonden aan het houden goud in huis. Goud is waardevol en dat weten criminelen ook. Maakt u zich vaak zorgen over dat uw goud niet veilig is in hun huis, dan zijn er twee opties om deze zorgen te verlichten. Hecht u naast financiële waarde ook emotionele waarde aan uw gouden bezittingen, dan kunt u overwegen ze in een beveiligde kluis te bewaren. Dit is echter niet gratis. Wat u ook kunt doen is het goud verkopen; u bent van de zorgen over mogelijke diefstal af én krijgt de waarde van het goud in geld uitgekeerd.

Vind een betrouwbare goudhandelaar
Mocht u de knoop hebben doorgehakt en tot het besluit zijn gekomen uw goud te verkopen, is het belangrijk een betrouwbare goudhandelaar te zoeken. Kom eens langs bij Zilver Goud Amsterdam als u zeker wilt zijn van een eerlijke prijs voor uw goud. Hier gebeurt handelen in goud discreet in een beveiligde omgeving. U kunt zonder afspraak langskomen om uw goud gratis te laten taxeren. U kiest zelf voor contant goud verkopen of voor uitbetaling via de bank. Identificatie en registratie is verplicht en daardoor wel zo veilig. Kom gerust eens langs!

Scroll naar top