Waarom goud verkopen bij de juwelier niet altijd loont

Heeft u ook goud in huis liggen dat u niet meer gebruikt? Vele mensen kiezen voor goud verkopen bij de juwelier, maar waar kunt u het beste uw goud inleveren? Dat leest u in dit artikel.

Waarom goud verkopen?
Het zal u vast niet ontgaan zijn dat veel mensen de laatste tijd hun goud verkopen. Een reden is simpelweg dat de koers al voor lange tijd erg hoog staat. Dit betekent dat u veel geld voor uw goud krijgt. Wellicht heeft u wel oude, kapotte of geërfde sieraden. Waarom zou u het goud, dat u niet gebruikt, in uw la laten liggen? Tevens is goud een makkelijk en daarmee geliefd roofgoed. Bij het verkopen van uw goud, houdt u meteen een zakcentje over voor iets nieuws!

Wie koopt goud in?
U kunt uw goud op verschillende manieren verkopen. Dit kan bijvoorbeeld bij de plaatselijke juwelier óf bij een gespecialiseerde goudinkoper. Genoeg manieren om uw goud te verkopen dus! Maar bij welke inkoper heeft u het meeste profijt van uw goud?

Plaatselijke juwelier
Als u denkt aan het verkopen van uw goud, denk u wellicht als eerste aan de plaatselijke juwelier. U hoeft niet ver te reizen en de plaatselijke juwelier voelt hoogstwaarschijnlijk vertrouwd. Een nadeel van goud verkopen bij de juwelier is de waarde die u voor uw goud krijgt. De prijzen van de juwelier zijn niet heel scherp. Dit heeft onder andere te maken met de omzet van de juwelier zelf, de juwelier moet er natuurlijk zelf ook iets aan overhouden. Om er zelf aan te verdienen, geeft de juwelier vaak een waardebon welke te besteden is in de winkel van de juwelier.

Heeft u verschillende goudobjecten?
Naast sieraden zijn er nog vele andere soorten goud. Denk aan tandgoud inkoop, gouden munten, oud goud of broches. Niet overal kunt u dit soort goud inleveren. Een plaatselijke juwelier neemt vaak alleen goud en sieraden aan dat in goede staat verkeert. Een juwelier is namelijk niet gespecialiseerd in het opkopen van goud, in tegenstelling tot een gespecialiseerde goud inkoopwinkel als Zilver Goud Amsterdam.

De beste prijs
Goud is geld waard, en dit wilt u natuurlijk ook graag terugzien! Zoals eerder beschreven, kan een juwelier helaas niet altijd de scherpste inkoopprijs bieden. Een gespecialiseerde goudinkoper werkt vaak met kleinere marges en koopt uw edelmetaal in op basis van karaatgehalte en gewicht, verkoopbaarheid speelt hierin zelden een rol. Hierdoor bieden wij als ervaren goudinkopers vaak een scherpere prijs voor uw goud.

Conclusie
Goud verkopen bij de juwelier loont dus niet altijd. Als we alle voor- en nadelen naast elkaar leggen, zien we veel meer voordelen bij een goudinkoper. Wij van Zilver Goud Amsterdam taxeren uw goud (en zilver!) direct en discreet voor de beste prijs. Wat bieden wij nog meer?

  • Inkoop van oud goud, tandgoud, goudbaren, gouden munten (en nog veel meer!)
  • Gratis taxatie, zonder extra kosten
  • Realtime koersen voor goud, zilver en platina
  • Inkoop in een beveiligde omgeving
  • Direct via de bank óf contant uitbetaald
  • Een vrijblijvende en eerlijke inkoopprijs
  • Langskomen zonder afspraak!
Scroll naar boven