Sieraden verkopen goudprijs

Sieraden verkopen: wat is de goudprijs?
Heeft u thuis nog gouden sieraden liggen die u eigenlijk niet meer draagt en overweegt u deze te verkopen? Dan wilt u natuurlijk voor het sieraden verkopen goudprijs weten. In dit artikel leest u hoe u erachter komt wat deze sieraden u kunnen opleveren.

Allereerst: is het goud echt?
Als u uw gouden sieraden wil gaan verkopen moet u natuurlijk wel weten of het sieraad wel echt van goud is. Echt goud oxideert niet en laat geen kleurverschil zien bij slijtage plekken. Er zijn ook verschillende keurmerken en keurtekens die laten zien of uw goud echt is of niet. Kijk goed of u deze in het goud ziet gestempeld.

Hoe wordt de prijs bepaald?
Wat heeft er nou eigenlijk invloed op de goudprijs van uw sieraden? De goudprijs wordt bepaald aan de hand van de volgende punten:

  • De goudkoers;
  • Het goudgehalte;
  • Het gewicht van het goud.

Wat is de goudkoers?
Goud is een edelmetaal, de vraag naar goud en het aanbod daarvan bepaalt de koers van goud. De goudkoers is dan ook continu in beweging wat ervoor zorgt dat de prijs omhoog of omlaag gaat. Het is daarom verstandig om de goudkoers in de gaten te houden of hiernaar te informeren.

Wat houdt het goudgehalte in?
Het goudgehalte of de zuiverheid van een sieraad wordt aangeduid met karaat. Hoe hoger het karaat des te zuiverder het goud is en dus ook des te waardevoller het goud is. Dit geldt ook voor het gewicht van het goud, hoe hoger het gewicht des te hoger de waarde.

Hoe zit het eigenlijk met merksieraden?
Bij merksieraden zoals onder andere Cartier, Bulgari, Tiffany & Co sieraden verkopen, gaat het net iets anders. Ook bij het verkopen van merksieraden wordt de goudprijs bepaald aan de hand de goudkoers, het goudgehalte en het gewicht. Maar bij merksieraden heeft er nog iets invloed op sieraden verkopen goudprijs: namelijk de verkoopbaarheid van het sieraad.

Waarom uw gouden sieraden verkopen?
Uw gouden sieraden kunnen erg veel geld waard zijn. Daarnaast is goud een erg gewild edelmetaal en is het helemaal niet gek om bezorgd te zijn over inbraak of diefstal. Als u de sieraden toch niet meer draagt of ze misschien wel helemaal was vergeten, kunt u ze net zo goed verkopen. Al is het alleen zodat u zich thuis veiliger voelt.

Koop wat u zelf graag wilt hebben
U zult verbijsterd zijn als u erachter komt wat uw gouden sieraden u kunnen opleveren! Heeft u altijd al dat luxe nieuwe apparaat willen hebben? Als u uw gouden sieraden verkoopt zou u deze zomaar aan kunnen schaffen.

Waar kunt u terecht voor meer informatie?
Bent u benieuwd geworden naar wat uw sieraden waard zijn of zou u deze graag willen verkopen? Aarzel dan niet om zonder afspraak langs te komen bij het inkoopkantoor van Zilver Goud Amsterdam aan de Ceintuurbaan 33 te Amsterdam. Hier kunt u uw sieraden gratis en vrijblijvend laten taxeren en krijgt u een eerlijke en vrijblijvende inkoopprijs aangeboden.

Scroll naar boven