Goud verkopen voor cash in 3 stappen

Oude gouden sieraden in huis waar u niets meer mee doet? Wilt u ook graag uw goud verkopen voor cash? In dit artikel leggen we in drie stappen uit hoe u goud kunt verkopen voor cash geld. Goud verkopen kunt u verrassend veel geld opleveren.

 

STAP 1: Goud verzamelen en controleren

Cash Geld Voor Oud Goud

Heeft u al uw goud in huis verzameld? Heeft u gekeken in al uw kastjes, lades en tussen de bank? Vergeet de schoendoos op zolder niet, dit is namelijk ook cash als er goud in zit. Zo ja, dan kunnen we meteen beginnen! Eerst gaan we namelijk kijken of uw goud wel écht goud is. Hoe komt u erachter of uw sieraden van goud zijn? Er zijn verschillende manieren om te testen of uw sieraden van goud zijn.

 

Verguld goud

Sommige sieraden bestaan uit een ander materiaal, met een laagje goud hierover heen. Dit wordt ook wel verguld goud genoemd. Om te weten of u te maken heeft met verguld goud kunt u zoeken naar keurtekens en keurmerken, of u kunt kijken naar de binnenkant (hiervoor dient het sieraad open geknipt of in gevijld te worden). Als u het woord “AMERIKANO GOLD” of “DOUBLE” in ziet, dan heeft u helaas te maken met een verguld object. Dit levert u helaas geen cash op. 

 

Goud Verkopen Contant UitbetaaldKeurmerk

De makkelijkste manier om te kijken of uw sieraden van goud zijn gemaakt, is kijken naar een keurmerk. Er zijn verschillende soorten keurmerken. Zo zijn Nederlandse goudkeurmerken te herkennen aan een eikenblad of een tulp. In andere landen worden er ander goudkeurmerken gehanteerd. Het keurmerk geeft het aantal karaat aan. Dit geeft ook wel het percentage goud aan in het product. Hoe hoger het karaat, hoe hoger het percentage goud en ook hoe meer cash u krijgt voor uw goud. Ook door de hoge goudprijs ontvangt u gebaseerd op de huidige goudkoers veel cash. 

 

Testen met een magneet

Wist u dat u goud kunt testen met een magneet? Goud is namelijk niet magnetisch. Kies voor een magneet die heel sterk is, zoals een neodymium magneet. Vergist u niet dat koper ook niet zal aantrekken tot een magneet. Meestal staat de woorden “AMERIKANO ” of “DOUBLE” in. Dit levert u geen cash op omdat het dus om vergulde sieraden gaat. Het is niet altijd goud wat er blinkt. Twijfelt u of het misschien toch goud kan zijn? Neem deze dan apart in een zakje mee.

 

Toetssteen

Al jaren wordt er goud getest met een toetssteen. Met een toetssteen kan men niet alleen testen of het product van goud is gemaakt, het is ook een test om te bepalen hoeveel karaat het product is. Een toetssteen is gemaakt van Lydiet en is hierdoor hard en bestand tegen chemische vloeistof. Met het gouden product maakt men een kras op de steen. Vervolgens druppelt men toetswater op de kras. Als het afgegeven goud op de steen niet loslaat, veegt men de vloeistof weg en druppelt een hoger karaat vloeistof op de steen. Dit wordt herhaald totdat de gouden kras verdwijnt. Als de kras al bij de eerste vloeistof verdwijnt, betekent dit dat het geen goud is of een zeer lage percentage goud bevat. Deze methode is niet geschikt voor thuisgebruik en passen professionele inkopers toe.

 

STAP 2: Doe een gratis taxatie

Op het internet kunt u de actuele goudkoers bekijken, echter dit is niet de prijs die u voor uw goud krijgt. De goudkoers heeft betrekking op de waarde van puur (24-karaats) goud en wordt aangeduid in prijs per kilo of per troy ounce (31,1 gram). Wanneer u gouden sieraden inlevert, heeft u te maken met een lager karaatgehalte (bijvoorbeeld bij inkoop 14 karaat goud of 18 karaat goud) en betaalt de inkoper u een prijs per gram dat rekening houdt met zowel goudwaarde als kosten van de inkoopservice. Wilt u zeker zijn van uw zaak? Dan kunt u bij Zilver Goud Amsterdam een gratis taxatie laten doen. Voor goud inkoop ontvangt een mondelinge taxatie, ofwel: de prijs die wij direct voor uw goud kunnen bieden.

 

Goud Verkopen Voor CashSTAP 3: Ontvang direct cash

Zodra u het goud bij ons inwisselt, krijgt u direct cash. Dit is onwijs fijn, want hierdoor houdt u een zakcentje over dat u ergens anders aan kunt besteden! U hoeft niet te wachten tot het geld gestort wordt, maar heeft u het geld direct in handen. Wilt u ook graag een taxatie van uw goud, en direct het geld ontvangen? Kom dan snel en zonder afspraak bij ons langs! Zo krijgt u cash voor uw goud.

Scroll naar boven