Goud verkopen of houden? De 5 aandachtspunten

Zoals zoveel mensen heeft u wellicht ook wel kostbare gouden sieraden in uw huis liggen, al dan niet goed verborgen. In dit artikel leest u wat een verstandige antwoord is op de vraag: uw goud verkopen of houden? Het verkopen van u goud kan namelijk veel geld opleveren.

 

1: Let op de actuele goudkoers

Wanneer Goud VerkopenAls u enkel en alleen het financiële aspect in ogenschouw neemt, is er de laatste jaren eigenlijk maar één devies wat de vraag betreft uw goud verkopen of houden. En dat is om uw goud te verkopen. De koers en daarmee de waarde van goud heeft staat begin van dit decennium op een ongekend hoog niveau. Dat komt omdat voor goud geldt het economische principe geldt van vraag en aanbod. Waar vandaag de dag de vraag naar goud hoog is, blijft het aanbod achterwege doordat er minder goud gedolven wordt in goudmijnen. Dit geeft de particuliere goudsector een grote boost en voor mensen zoals u met gouden sieraden de beste mogelijkheid om voor de hoogste prijs uw gouden sieraden te verkopen.

 

2: Goud is roofgoed

Als u zich vaak zorgen maakt over inbraak en diefstal van uw kostbare sieraden, bedenk dan dat u niet de enige bent die zich hier zorgen om maakt. Bent u bekend met het wikken en wegen tussen uw goud verkopen of houden? Dan volgt hier een tip die u kan helpen om de knoop definitief door te hakken. Wanneer u enige gevoelswaarde toekent aan uw sieraden, is het een optie om ze in een beveiligde kluis te bewaren. Maar als de maandelijkse kosten voor de veilige opslag van uw sieraden het u niet waard zijn, is het een optie om uw sieraden te verkopen. U ontvangt nu de hoogste prijs voor uw goud èn het doemscenario van diefstal zal u niet meer achtervolgen.

 

3: Sieraden in de lade laten liggen is zonde van uw geld

Nu Goud Verkopen Of LaterHoe anders is het als u ergens gouden sieraden heeft liggen in een lade op zolder waar u nooit naar omkijkt en ze liggen daar maar. Dan is er maar één advies voor u en dat is om uw goud te verkopen. Het is maar zeer de vraag of de goudkoersen in de toekomst ook zo hoog blijven zoals ze heden ten dage zijn en daarom is het nu de perfecte tijd om afstand te doen van uw goud.

 

4: Geld voor iets nieuws

Is een nieuw kingsize bed momenteel onbetaalbaar? U zult er versteld van staan wat uw gouden sieraden gaan opleveren. Als u meerdere objecten, zoals armbanden inkoop, kettingen inkoop en ringen inkoop in uw bezit heeft, kan de waarde daarvan al gauw zo hoog zijn dat u dat super-de-luxe bed kan aanschaffen of die splinternieuwe televisie. Dan is de keuze tussen goud verkopen of houden snel gemaakt!

 

5: Zorg dat u de hoogste prijs voor uw goud krijgt

Goud Verkopen Of HoudenAls u uw goud gaat verkopen, dient u alleen nog ervoor te zorgen dat u met een betrouwbare goudhandelaar in zee gaat. Niet alle inkopers van goud geven de prijs aan particulieren volgens de actuele goudkoersen. Met meer dan 20 jaar in Amsterdam weet u dat u bij ons in goede handen bent. Kom daarom snel langs bij Zilver Goud Amsterdam, waar u zonder afspraak welkom bent. U krijgt hier niet alleen een vrijblijvende taxatie van uw sieraden, maar deze is ook nog geheel gratis. Wij zien u tegemoet!

Scroll naar boven