Goud verkopen per post: hoe veilig is dat?

Uw oud goud verkopen per post. Het klinkt aantrekkelijk en het lijkt een eenvoudige optie. Maar is dat ook werkelijk het geval? In dit artikel zoeken we samen naar antwoorden op deze vraag.


Per post uw goud verkopen

Goud Verkopen PostSteeds vaker wordt de oproep gedaan: uw goud verkopen per post! Er wordt gesuggereerd dat goudopkopers vaak misbruik maken van de onwetendheid van mensen. En daar zit een kern van waarheid in, want inderdaad hebben veel mensen geen enkel idee wat de waarde van hun goud is. Maar om dan uw kostbare goud op te sturen via de post? Dat gaat een brug te ver. Een gouden armband kan zo enkel honderden EURO’S opleveren. Het zou toch zonder zijn als u hiervoor maar een paar tientjes voor terug krijgt of dat het poststuk verdwijnt.


Wat zijn de gevaren goud inkoop post?

Er zijn diverse gevaren te noemen, als het gaat om het verzenden van uw goud per post. In de volgende alinea’s worden een aantal suggesties genoemd, waar u zeker rekening mee moet houden! Opsturen lijkt heel makkelijk maar daar zijn zeker grote risico’s bij kijken. Zo is een rid naar ons goudkantoor Amsterdam zeker de risico’s vermijden waard. 


1. Goud verkopen per post pakket kwijt!

Goud Verkopen Post VeiligHoe vaak is het u al overkomen dat uw post is zoekgeraakt? Het overkomt ons in de meeste gevallen niet vaak, maar dit hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Een brief of pakketje door uzelf verzonden of te ontvangen, maar het heeft zijn bestemming nooit bereikt. Dit kan ook gebeuren met het goud dat u overlaat aan het postsysteem! En wat te denken van beschadiging van de enveloppe of het pakketje? Wat is het ontzettend jammer wanneer uw kostbare lading beschadigingen oploopt. Maar, het kan ook gebeuren dat uw eigendom deels of volledig verloren gaat. Vaak wordt aangegeven dat het verzekerd is. Wat moet u doen als u 20 Euro vergoed krijgt terwijl er voor 2000 Euro goud in zat. Dit zou toch heel er vervelend zijn.


2. Niet transparant per post

Wanneer u met uw goud naar onze inkoopwinkel komt, gaan we met elkaar in gesprek en bekijken wij het goud  in uw bijzijn. Zo heeft u direct zicht op de waarde van uw inbreng. Wanneer u bij gouden sieraden verkopen gaat versturen per post, heeft u geen enkele inzicht in de werkwijze waarop de waarde van uw goud wordt bepaald! Wanneer er geen persoonlijk contact is, is het nog veel moeilijker om de betrouwbaarheid van een goudinkoper in te schatten.
Als u goud verkoopt via post, kunt u niet zeker zijn van de waarde die u voor uw goud krijgt. De waarde van goud wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het goud, het gewicht van het goud en de huidige marktprijs voor goud. Als u goud verkoopt via post, kunt u niet zeker zijn van de waardebepaling van de koper, die vaak een laag bod zal doen omdat hij zichzelf moet beschermen tegen de kosten van het verwerken en verkopen van uw goud. Bovendien, als u goud verkoopt via post, kunt u niet zeker zijn van de kwaliteit van het goud, omdat u het niet zelf kunt inspecteren. Dit kan betekenen dat u minder krijgt voor uw goud dan u had verwacht.


3. Geen haast per post goud verkopen

Het is uiterst belangrijk om niet overhaast te werk te gaan. Doe navraag over de betrouwbaarheid van de goudopkoper waar u naar toe wilt gaan. Ga in gesprek en laat de informatie binnenkomen, overweeg en beslis daarna! Als u goud verkoopt via post, bent u vaak afhankelijk van de veiligheid van de verzending. Vaak zijn het buitenlandse bedrijven of bedrijven die een postadres of verzamelgebouw hebben die voor een paar tientjes per maand huren. Zo weet u niet met welke goudinkoper u  te maken heeft. Een investering in een winkel is namelijk velen malen hoger dan een postadres. Het is moeilijk om ervoor te zorgen dat uw goud veilig is tijdens de verzending, vooral als het verzonden wordt naar een adres dat u niet kent. Bovendien, als u goud verkoopt via post, moet u vaak uw persoonlijke informatie verstrekken, zoals uw naam, adres en telefoonnummer, wat uw privacy in gevaar kan brengen. Dit betekent dat als er iets misgaat tijdens de verzending of als uw goud gestolen wordt, uw persoonlijke informatie in verkeerde handen kan vallen. Dit kan leiden tot identiteitsdiefstal of andere vormen van misbruik van uw persoonlijke informatie.


4. Goud verkopen per post is wachten op uw geld!

Per Post Goud VerkopenIn een winkel, ontvangt u direct het toegezegde geldbedrag of er wordt een concrete afspraak gemaakt. Dit in tegenstelling tot het verzenden van uw goud per post. U heeft geen grip op de uitbetaling, ook hierin ligt dus een gevaar op de loer. Krijg ik mijn geld wel, en zo ja: wannéér krijg ik mijn geld?

 

5. Verborgen kosten (GRATIS = OP UW KOSTEN)

Als u goud verkoopt via post, moet u vaak hoge verzendkosten betalen. Dit kan een aanzienlijk deel van de waarde van uw goud uitmaken. Bovendien, als u goud verkoopt via post, moet u vaak verzekeringskosten betalen om uw goud te beschermen tegen verlies of beschadiging tijdens de verzending. Dit kan de netto-opbrengst van de verkoop aanzienlijk verminderen. Het is belangrijk om te onthouden dat als u uw goud verkoopt via post, u meestal verantwoordelijk bent voor de verzending en verzekering van uw goud. Dit betekent dat als er iets misgaat tijdens de verzending, u waarschijnlijk geen geld zult krijgen voor uw goud.

 

6. Fraude goud verkopen per post

Als u goud verkoopt via post, loopt u het risico op fraude. Er zijn veel oplichters die zich voordoen als goudkopers, maar in werkelijkheid geen echte kopers zijn. Zij bieden u een hoog bod, maar betalen u nooit uit. Bovendien, als u goud verkoopt via post, loopt u het risico dat uw goud gestolen wordt tijdens de verzending. Dit kan een groot verlies betekenen voor u, zowel financieel als emotioneel. Het is belangrijk om te onthouden dat als u uw goud verkoopt via post, u geen controle heeft over wie uw goud ontvangt of hoe het verzonden wordt.

 

7. Alternatief goud verkopen per post

Er zijn veel alternatieven voor het verkopen van goud via post. U kunt bijvoorbeeld uw goud verkopen aan een lokale edelmetaalhandelaar of juwelier, of aan een online goudkoper. Deze alternatieven bieden vaak een betere prijs voor uw goud, en geven u de zekerheid dat uw goud veilig is en dat u een eerlijke prijs krijgt. Bovendien, als u uw goud verkoopt aan een lokale edelmetaalhandelaar of juwelier, kunt u uw goud inspecteren voordat u het verkoopt, zodat u zeker weet dat u een eerlijke prijs krijgt. Als u uw goud verkoopt aan een online goudkoper, kunt u vaak de waarde van uw goud online berekenen voordat u het verkoopt, zodat u zeker weet dat u een eerlijke prijs krijgt.

In het algemeen is het verkopen van goud via post niet verstandig vanwege de onzekerheid over de waarde, de hoge verzendkosten, het risico van fraude, de onveiligheid en de beschikbare alternatieven. Als u besluit om uw goud te verkopen, is het belangrijk om de risico’s te overwegen en de alternatieven te bekijken om ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw goud en dat uw goud veilig is.

 

Goud inkoop Amsterdam

Maar, zult u denken, heb ik die garantie dan wél als ik naar de inkoopwinkel ga? Als ervaren goudexperts bieden wij u betrouwbaarheid in onze inkoopwinkel. We denken met u mee, geven actuele informatie en een eerlijke prijs. En u bent zonder afspraak welkom. Zilver Goud Amsterdam is zowel een snelle als veilige optie. Voor goud inkoop Amsterdam komt u dus naar ons toe. Kies daarom niet voor goud verkopen per post, maar kom langs en ervaar de service van een vertrouwelijk gesprek en een eerlijke overeenkomst: face to face!

Scroll naar boven