Goud verkopen per post: hoe veilig is dat?

Uw oud goud verkopen per post. Het klinkt aantrekkelijk en het lijkt een eenvoudige optie. Maar is dat ook werkelijk het geval? In dit artikel zoeken we samen naar antwoorden op deze vraag.

Per post uw goud verkopen
Steeds vaker wordt de oproep gedaan: uw goud verkopen per post!
Er wordt gesuggereerd dat goudopkopers vaak misbruik maken van de onwetendheid van mensen. En daar zit een kern van waarheid in, want inderdaad hebben veel mensen geen enkel idee wat de waarde van hun goud is. Maar om dan uw kostbare goud op te sturen via de post? Dat gaat een brug te ver.

Wat zijn de gevaren?
Er zijn diverse gevaren te noemen, als het gaat om het verzenden van uw goud per post. In de volgende alinea’s worden een aantal suggesties genoemd, waar u zeker rekening mee moet houden!

Kwijt!
Hoe vaak is het u al overkomen dat uw post is zoekgeraakt? Het overkomt ons in de meeste gevallen niet vaak, maar dit hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Een brief of pakketje door uzelf verzonden of te ontvangen, maar het heeft zijn bestemming nooit bereikt. Dit kan ook gebeuren met het goud dat u overlaat aan het postsysteem! En wat te denken van beschadiging van de enveloppe of het pakketje? Wat is het ontzettend jammer wanneer uw kostbare lading beschadigingen oploopt. Maar, het kan ook gebeuren dat uw eigendom deels of volledig verloren gaat.

Niet transparant
Wanneer u met uw goud naar onze inkoopwinkel komt, gaan we met elkaar in gesprek en bekijken wij het goud  in uw bijzijn. Zo heeft u direct zicht op de waarde van uw inbreng. Wanneer u bij gouden sieraden verkopen verzendt per post, heeft u geen enkele inzicht in de werkwijze waarop de waarde van uw goud wordt bepaald! Wanneer er geen persoonlijk contact is, is het nog veel moeilijker om de betrouwbaarheid van een goudinkoper in te schatten.

Geen haast
Het is uiterst belangrijk om niet overhaast te werk te gaan. Doe navraag over de betrouwbaarheid van de goudopkoper waar u naar toe wilt gaan. Ga in gesprek en laat de informatie binnenkomen, overweeg en beslis daarna!

Goud verkopen per post is wachten op uw geld!
In een winkel, ontvangt u direct het toegezegde geldbedrag of er wordt een concrete afspraak gemaakt. Dit in tegenstelling tot het verzenden van uw goud per post. U heeft geen grip op de uitbetaling, ook hierin ligt dus een gevaar op de loer. Krijg ik mijn geld wel, en zo ja: wannéér krijg ik mijn geld?

Goud inkoop Amsterdam
Maar, zult u denken, heb ik die garantie dan wél als ik naar de inkoopwinkel ga? Als ervaren goudexperts bieden wij u betrouwbaarheid in onze inkoopwinkel. We denken met u mee, geven actuele informatie en een eerlijke prijs. En u bent zonder afspraak welkom. Zilver Goud Amsterdam is zowel een snelle als veilige optie. Kies daarom niet voor goud verkopen per post, maar kom langs en ervaar de service van een vertrouwelijk gesprek en een eerlijke overeenkomst: face to face!

Scroll naar top