Taxatierapport voor sieraden en juwelen

Een inkooptaxatie is niet hetzelfde als een taxatierapport voor sieraden en juwelen

Bij Zilver Goud Amsterdam helpen wij u met de inkoop van oude sieraden en juwelen. Voordat wij van u inkopen ontvangt u van ons een mondelinge inkooptaxatie. Dat wil zeggen: wij vertellen u welk bedrag wij u kunnen meegeven wanneer wij de aangeboden items direct van u zouden inkopen. Dit bedrag houdt altijd verband met de waarde van het edelmetaal en kan door schommelingen in de goud- en zilverprijs van dag tot dag veranderen. U ontvangt van onze inkopers echter geen schriftelijk taxatierapport. Heeft u zo’n rapport nodig, dan verwijzen wij u door naar Taxati.es waar u direct een op maat gemaakt taxatierapport kunt aanvragen.

 

Taxatierapport JuwelenWanneer heeft u een taxatierapport nodig?

Beschikt u over kostbare sieraden, juwelen of merkhorloge die u niet (direct) wenst te verkopen, maar wilt laten verzekeren of later wilt verdelen onder uw erfgenamen? Dan heeft u waarschijnlijk een taxatierapport nodig om de waarde van deze items te onderbouwen. Een ervaren taxateur zal in dit geval de gewenste items voor u onder de loep nemen en de bevindingen en waardebepaling vastleggen in een schriftelijk rapport. Bij Taxati.es kiest u een taxatierapport dat bij uw situatie past. Zo kunt u onder andere kiezen voor een taxatierapport opgesteld voor het verdelen van een inboedel, voor een successieaangifte of voor een executiescheiding.

 

Taxatierapport SieradenHoe ziet een taxatierapport voor juwelen en sieraden eruit?

Een taxatierapport is een papierenrapport opgesteld door een vakkundige taxateur van sieraden en juwelen. Het is een omschrijving van uw sieraden en bevat mogelijk ook foto’s zodat wie het rapport in handen krijgt ook gelijk kan zien dat het om dezelfde sieraden gaat. De taxateur houdt rekening met de waarde van het edelmetaal, maar ook met tal van verschillende factoren bij het vaststellen van de waarde.

 

Geen taxatierapport nodig?

Wilt u uw sieraden verkopen en gelijk geld hebben, dan is een taxatierapport niet nodig. U kunt voor goud inkoop, zilver inkoop, horloge inkoop en sieraden inkoop direct bij ons terecht. Zo hoeft u niet onnodig te wachten op uw geld bij verkoop. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 

 

Wel een taxatierapport nodig?

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een taxatierapport voor sieraden, juwelen en horloges? Kom in contact met ervaren taxateurs via de website van taxatierapport sieraden in Amsterdam. Hier zijn kosten aan verbonden.
Taxatierapport sieraden en juwelen

Scroll naar boven