Gratis taxatie goud in Amsterdam

De ring van oma, een geërfde muntenverzameling of de Rolex die u kreeg voor jullie trouwdag, wat zijn deze kostbaarheden nou echt waard? Kom hierachter met een gratis taxatie goud in Amsterdam. Deze kosteloze service wordt u aangeboden door Zilver Goud Amsterdam. Kom zonder afspraak naar onze winkel, waar echte vakspecialisten u graag verder helpen!

Wat is een gratis taxatie?
Gratis taxeren van goud betekent dat uw goud in welke vorm dan ook, meestal gaat het om gouden sieraden of andere voorwerpen, getoetst wordt op echtheid en karaatgehalte. Daarnaast houden wij rekening met eventuele merkwaarde of zeldzaamheid. Vervolgens wordt het goud nauwkeurig gewogen en aan de hand van de goudprijs een prijs bepaald voor de inkoop. Dit is het bedrag die wij u kunnen geven wanneer u uw edelmetaal bij ons inlevert.

U kiest: gelijk verkopen of nog even de tijd nemen
Haast en spoed is zelden goed. Daarom begrijpen wij dat u wellicht nog in de oriëntatiefase zit. Bij ons is er geen enkele verplichting om na de gratis taxatie in Amsterdam uw goud aan ons te verkopen. Het is geen enkel probleem als u nog even de tijd wenst te nemen om te beslissen. Let wel op dat een taxatie altijd gebaseerd is op de goudkoers en daarom een dagwaarde vertegenwoordigt. Mocht u later bij ons terugkomen om de verkoop voort te zetten dan is er altijd een kans dat de inkoopprijs gestegen of juist iets gedaald is.

Onze prijzen zijn altijd actueel
Goud wordt verhandeld op de wereldbeurzen. Daarom spreken wij van goudkoersen. Deze goudkoersen bepalen wat goud op het moment waard is en worden daarom toegepast tijdens een goud taxatie. De inkoopprijs is tevens afhankelijk van het karaatgehalte van uw goud. Hoe zuiverder het goud, hoe waardevoller. Daarom is 18-karaat goud is meer waard dan 14-karaat. Zo is een taxatie hoofdzakelijk gebaseerd op de inkoopprijs per karaat maal het gewicht van het goud. Heeft u hier vragen over? Stel ze gerust tijdens de taxatie aan onze specialisten.

Kom langs voor een gratis taxatie goud in Amsterdam
Voor een gratis goud taxatie hoeft u geen afspraak te maken. Kom tijdens onze openingstijden langs op ons adres in Amsterdam wanneer het u uitkomt. Raadplaag hiervoor het contactpagina. Bovendien kan een gratis taxatie bijna altijd ter plekke gebeuren, waarna wij u direct kunnen uitbetalen per bank of in contanten. Benieuwd hoeveel uw goud waard is? Wij vertellen het u graag!