Uw goud verkopen zonder certificaat

Als u zich afvraagt of goud verkopen zonder certificaat mogelijk is, kunnen wij u alvast het antwoord geven. Ja, dat kan. In dit artikel vertellen wij u hoe het proces van goud verkopen met of zonder certificaat in zijn werk gaat.

Tijd om goud te verkopen
Met de huidige goudkoers zijn de omstandigheden om uw goud te verkopen simpelweg ideaal te noemen. De koers van goud staat aan het begin van dit decennium hoog en daarmee is uw goud ook meer waard. Het is wel van belang dat u een eerlijke prijs voor uw goud ontvangt. En om daar verzekerd van te zijn is een betrouwbare taxatie essentieel.

Hoe werkt goud verkopen precies?
De opbrengst van uw gouden sieraad verkopen hangt af van het aantal karaat. Het ene gouden horloge zal niet per definitie dezelfde opbrengst hebben als een gouden horloge wat evenveel weegt.

Het gewicht bepaalt in eerste instantie dus niet de waarde van uw gouden sieraad. Het aantal karaat wel. Hoe hoger het karaatgehalte van uw gouden sieraad, hoe zuiverder het goud is.
Pas nadat is vastgesteld over welk karaatgehalte uw gouden sieraad beschikt, gaat het gewicht een rol van betekenis spelen.

De waarde van goud bepalen zonder certificaat
Bij de vaststelling van het karaatgehalte kan een certificaat handig zijn. Maar het is geen vereiste. U kunt uw goud ook verkopen zonder certificaat. Zilver Goud Amsterdam is niet alleen gespecialiseerd in de verkoop van gouden sieraden, maar ook in de vaststelling van de waarde van gouden objecten.

U kunt te allen tijde vrijblijvend in onze winkel langskomen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Als wij de waarde van uw goud hebben vastgesteld bent u ook nergens toe verplicht. Zilver Goud Amsterdam garandeert u wel dat wij u de hoogste prijs voor uw goud aanbieden. Dit baseren wij op het karaatgehalte van uw goud en de actuele stand van de goudkoers.

Goud dat met een certificaat wordt vervaardigd
Niet alle gouden objecten worden per definitie met een certificaat geleverd.
Het meest voorkomende goud waarbij dat wel het geval is zijn:

Heeft u goud uit de bovenstaande lijst in uw bezit zonder certificaat? Dat is geen enkel probleem als u uw goud wilt verkopen. Een certificaat is niets meer dan een bevestiging op papier. Bij Zilver Goud Amsterdam kunt u probleemloos uw goud verkopen zonder certificaat.

Waardeverlies van uw goud door het ontbreken certificaat?
Als u niet over een certificaat beschikt van uw gouden sieraden, heeft dat niet per se gevolgen voor de waarde van uw sieraden. Het aantal karaat bepaalt vooral de waarde van uw goud, niet een certificaat. Een certificaat is enkel een hulpmiddel om het karaatgehalte van bijvoorbeeld uw sieraden vast te stellen. Ook zonder het originele certificaat kunt u deze sieraden bij ons verkopen. Zilver Goud Amsterdam stelt graag de waarde van uw gouden sieraden voor u vast.

Dus als u overweegt om uw goud te verkopen zonder certificaat, aarzel dan niet. Wij heten u graag welkom in onze inkoopwinkel in Amsterdam. Kom vandaag nog langs om uw goud te verkopen.

Scroll naar boven